فرق وکیل حقوقی و کیفری
دو نوع دعوی مختلف در سیستم قضایی کشور ما و همچنین هر کشور دیگری با سیستم قضایی قابل طرح است. دادرسی کیفری و دعاوی حقوقی. دادگاه های حقوقی که به عنوان دادگاه های مدنی نیز شناخته می شوند، محل طرح دعاوی حقوقی هستند. بسته به ماهیت و موضوع دعوی، شعب متعددی در دادگاه های حقوقی وجود دارد. دادسراها و دادگاه های کیفری که بر اساس نوع دعوا دارای شعب متعددی نیز می باشند محل اقامه دعاوی کیفری هستند. همانطور که دعاوی و نوع دادگاهها متفاوت است، وکلای مختلفی نیز با دانش تخصصی در زمینه دعاوی تخصصی فعالیت می کنند.
دعاوی حقوقی چیست و وکیل حقوقی چه کار میکند؟
در مطلب فرق وکیل حقوقی و کیفری به بحث دعاوی حقوقی چیست می رسیم. دعوی حقوقی آن دسته از دعاوی میباشند که پس از مطرح شدن آنها در دادگاه و رسیدگی ، حق و امکان استفاده از آن با صدور حکم ، به یکی از طرفین داده میشود و هیچگونه جزا، مجازات و تنبیه، جریمه و سابقه کیفری برای طرفی که حکم به ضرر او نیست، ندارد. به عنوان مثال، در پرونده ای که مربوط به ارث خانوادگی است، هر دو طرف این اختیار را دارند که برای استیفای حقوق خود شکایت و شکایت کنند. اما در نهایت فقط به یک طرف حق تعلق می گیرد و شخصی که حکم علیه او صادر می شود به دلیل اینکه حکم کیفری نیست مشمول مجازات نمی شود. بسته به نوع دعوی، دادخواست باید به دادگاهی تقدیم شود که هم صلاحیت ذاتی و هم محلی دارد. به عنوان مثال، دعوی مربوط به یک موضوع خانوادگی، مانند نفقه زن، باید در دادگاه خانواده اقامه شود یعنی رسیدگی به آن با توجه به نوع دعوا، در صلاحیت ذاتی دادگاه خانواده است. همچنین باید در دادگاه محل سکونت خوانده، که صلاحیت محلی نیز دارد، طرح شود. اما وظیفه ی وکیل حقوقی در این میان چیست و چه کارهایی میکند؟ افراد مختلف برای اینکه بتوانند در دادگاه حق خود را ثابت کنند و به حکم مطلوب در جهت شکایت حقوقی خود برسند به وکیل نیاز پیدا میکنند. آن دسته از وکلا که به روند پروندههای حقوقی و قواعد دادگاههای حقوقی آگاهی دارند به عنوان وکیل حقوقی فعالیت میکنند و موکلان خود را از ابتدای راه و برای طرح دعوی تا حضور در دادگاه و اثبات دعوی خود راهنمایی میکنند.دعاوی کیفری چیست و وکیل کیفری چه میکند؟
دعاوی کیفری به آن دسته از دعاوی اطلاق می شود که برای جرائمی مطرح می شود که دولت در رسیدگی به آنها و برای حفظ آرامش و امنیت جامعه، مجازات های مختلفی را تعیین کرده است. در صورت احراز صحت اتهام در دادگاه، متهم در حکم دادگاه به تحمل کیفر محکوم می شود. کلاهبرداری، سرقت، صدور چک بی محل، ضرب و شتم، تصاحب مال، قاچاق و استعمال مواد مخدر، روابط نامشروع و سایر اتهامات تنها چند نمونه از دعاوی کیفری هستند.
وکیل کیفری کیست؟
وکلایی که به پرونده های کیفری رسیدگی می کنند و وکالت موکلان را در دادگاه های کیفری انجام می دهند به عنوان وکیل کیفری شناخته می شوند. در هر موضوع کیفری می توان دو وکیل را در دادگاه معرفی کرد.
کلام آخر
در این مقاله ما سعی کرده ایم تا فرق وکیل حقوقی و کیفری را توضیح دهیم . امیدواریم تا بتوانید از این مقاله به خوبی استفاده کنید.
نرگس صفرزاده
موسس مجموعه نیکو وکیل، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 20 سال سابقه وکالت در زمینه دعاوی بانکی ، تجاری و...
کانال های آموزشی ما
مقاله های برتر

0 (0) جرایم پولی و بانکی جرایم پولی و بانکی یکی از مسائلی هستند که نه تنها امنیت مالی افراد و نهادها را تهدید میکنند،

5 (1) قرارداد خارجی وقتی صحبت از قرارداد خارجی میشود، بهنوعی وارد دنیایی میشویم که قوانین، فرهنگها و زبانهای متفاوت در آن نقش اصلی را

0 (0) بررسی مصادیق ورشکستگی به تقصیر در قانون ایران ورشکستگی به تقصیر در قانون ایران به عنوان یکی از مهم ترین مسائل حقوقی در
چقدر این پست مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
بیشتر بخوانید:
جرایم پولی و بانکی | برسی کامل
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
سلام خسته نباشید بنده از پیج اینستاگرام شما مزاحم شده ام واقعا سایت عالی دارید خانوم صفرزاده
[…] سوالات خود را پیدا کنید هم چنین شما می توانید به مقاله فرق وکیل حقوقی و کیفری سر بزنید و از این مقاله هم استفاده […]