تنظیم لایحه چیست؟

تنظیم لایحه چیست؟ | معرفی انواع لایحه

درخواست وکیل خانم

فهرست مطالب

0
(0)

تنظیم لایحه به چه معنا است؟

نحوه تنظیم لایحه یک امر کاملاً حرفه‌ای به شمار می‌رود که افراد معمولی در جامعه توانایی تهیه حتی پیش نویس مناسب آن نیز نیستند. برای تنظیم انواع لایحه‌ها شما می‌توانید از کارشناسان خبره در نیکو وکیل کمک بگیرید و شانس خود را در دادگاه‌ها افزایش دهید تا به موفقیت برسید، در ادامه این مقاله به صورت کاملا دقیق و حرفه ای شما را با تنظیم لایحه آشنا می‌کنیم و انواع لایحه ها را به شما میگوییم.

تنظیم لایحه به چه معنا است؟

تنظیم لایحه چیست؟

ممکن است برای شما این سؤال به وجود آید که تنظیم لایحه چیست؟ تنظیم لایحه در حقیقت نوشتن یک متن یا عریضه‌ای است که می‌تواند ارتباط دادرسی پرونده‌ای را مشخص کند. تنظیم کننده لایحه می‌تواند افراد مختلفی اعم از خواهان، خوانده،  فرد مطلع و یا مرتبط با پرونده باشد که توضیحات یا درخواست خاصی را به مقامات قانونی ارائه می نماید. در صورتی که شما یکی از طرفین دعوا هستید باید به سراغ تنظیم لایحه بروید و به صورت کامل و مشخص آن را به مقامات قانونی ارائه نمایید.

انواع لایحه دادگاه

به صورت کلی تنظیم لایحه دارای انواع متنوعی می‌باشد. برخی از مهم‌ترین لوایح دادگاه به شرح زیر هستند:

لایحه دفاعیه

یکی از رایج‌ترین نوع لایحه، لایحه دفاعیه شناخته می‌شود. در این لایحه طرف خوانده یا متهم باید در برابر ادعاهای خواهان و شاکی خود لایحه‌ای را تنظیم کند.

لایحه تکمیلی

بعد از ارائه لایحه اولیه در صورتی که فرد ارائه توضیحات و یا مستندات جدیدی را داشته باشد باید به سراغ تنظیم لایحه تکمیلی برود.

لایحه دفاعیه در مرحله تجدیدنظرخواهی

یکی از راه‌های قانونی برای اعتراض به یک حکم صادر شده از طریق دادگاه تنظیم لایحه دفاعی می‌باشد. به این نکته توجه داشته باشید تجدید نظر خواهی حق تمامی اصحاب دعوا به شمار می‌رود که باید با توجه به شرایط قانونی صورت گیرد. لایحه تجدید نظر به صورت مستقیم به دادگاه ارائه داده می‌شود.

  • لوایحی که حاوی خواسته ای از طرف شخص هستند مانند:
  • لایحه ممنوع الخروجی محکوم علیه
  • لایحه برای صدور برگ اجرائیه
  • لایحه درخواست کپی از همه یا بخشی از برگه‌های پرونده
  • لایحه مجهول المکان اعلام کردن خوانده
  • لایحه اعلام نشانی و آدرس خوانده
  • لایحه مربوط به اعسار زوجه از پرداخت هزینه دادرسی
  • لایحه در خصوص اعسار از پرداخت مهریه و یا تقسیط مهریه زوجه
  • لایحه استرداد درخواست
  • لایحه معرفی داور و قبول داوری در پرونده‌های طلاق
  • لایحه درخواست ترک تعقیب متهم
  • لایحه کیفری

انواع لایحه دادگاه

ارکان لایحه دادگاه برای تنظیم

لایحه‌ای که شما برای دادگاه قصد تنظیم و نوشتن آن را دارید باید دارای ارکان مشخصی باشد و باید با توجه به اصول و قوانین مدنی و حقوقی نوشته شود. ارکان اصلی لایحه دادگاه به شرح زیر می‌باشد:

مقدمه

مقدمه باید شامل معرفی طرفین دعوی باشد. علاوه بر این موضوع در مقدمه شما باید موضوع پرونده و خلاصه از دادخواست یا کیفرخواست را نیز ذکر کنید.

متن لایحه

در این بخش از تمامی انواع لایحه‌ها باید اطلاعاتی اعم از تبیین استدلالات قانونی، دلایل اثبات دعوی و دفاعیات خود را ثبت کنید.

خاتمه

در انتهای لایحه شما باید به خواسته یا تقاضای نهایی در لایحه خود اشاره داشته باشید.

قرارداد ارزی بیشتر بخوانید: قرارداد ارزی چیست؟ | بررسی کامل

 

ویژگی‌هایی که در هنگام تنظیم لایحه باید به آن توجه کنید!

در هنگام تنظیم و نوشتن لایحه باید ویژگی‌ها و نکات بسیار زیادی را در نظر داشته باشید. این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:

رسمی بودن

لایحه به عنوان سند رسمی باید به صورت مکتوب تنظیم شود. لازم به ذکر است این لایحه باید مراحل اداری و حقوقی متنوعی را پشت سر بگذارد تا به قوه قضایی ارائه داده شود.

تخصصی بودن

لایحه باید توسط کارشناسان و متخصصین این حوزه تنظیم شود تا حاوی استدلال‌ها و توجیهات لازمه باشد.

نکات تنظیم لایحه

برای آن که شما بتوانید تنظیم لایحه را به بهترین شکل ممکن انجام دهید باید نکات متنوعی را در نظر داشته باشید. این نکات عبارت‌اند از:

  • به هیچ عنوان در نوشتن لایحه زیاده گویی نکنید و متن را در حجم مناسبی به اتمام برسانید
  • به هیچ عنوان از جمله‌های تکراری در طول متن استفاده نکنید
  • موضوع و اتفاق مورد نظر را در لایحه به صورت کامل و درست شرح دهید.
  • به نگارش درست تمامی کلمه‌ها و جملات دقت داشته باشید. این امر شامل کلمات، استفاده به جا از علائم نگارشی در مکان مناسب؛ معتبر بودن جمله از نظر معنای و… باشد
  • در تنظیم لایحه به این نکته توجه داشته باشید که لحن لایحه باید به صورت غیر محاوره‌ای نوشته شود. برای این امر شما می‌توانید از ضمیر سوم شخص برای نوشتن لایحه استفاده کنید. لازم به ذکر است استفاده از ضمیر سوم شخص در تمامی لایحه‌ها عمومیت نداشته.
  • در صورتی که لایحه در خصوص پاسخ به طرف دیگر دعوا باشد باید آن را در متن جای دهید
  • در صورت نیاز باید به مستندات پرونده اشاره داشته باشید
  • بهتر است بعد از تنظیم لایحه متن را چندین بار بخوانید و حتی بهتر است از افراد دیگر نیز برای نگارش بهتر آن کمک بگیرید.
  • در صورتی که شما در متن لایحه فردی را مخاطب صحبت خود قرار می‌دهید باید مراقب نحوه نوشتن خود باشید و به هیچ عنوان بی احترامی نکنید.
  • بهتر است در لایحه بیش از اندازه به یک موضوع نپردازید و تمامی جوانب پرونده را در متن لایحه بنویسید

نکات تنظیم لایحه

تنظیم لایحه توسط وکیل

بهترین و معتبرترین افرادی که می‌توانند با دانش علمی خود تنظیم لایحه را به بهترین شکل ممکن انجام دهند وکیل می‌باشد. البته به این نکته توجه داشته باشید برای تنظیم لایحه هیچ نوع اجباری نیست که توسط وکیل خانم در کرج صورت بگیرد، اما با توجه به آن که وکلای دادگستری سابقه و تجربه بالایی در زمینه‌های متنوع دارند می‌توانند لایحه بسیار مناسبی را با توجه به اصول و مقررات مربوطه تنظیم کنند. لازم به ذکر است افرادی که وکیل نیستند اما به عنوان مشاور و کارشناس حقوقی در این حوزه فعالیت دارند نیز می‌توانند تنظیم لایحه را برای شما انجام دهد.

در هر صورت لایحه باید توسط اشخاصی تنظیم شود که در این حوزه تخصص و مهارت حقوقی کافی را داشته باشند. وکیل‌هایی که دارای سابقه طولانی مدت هستند در رسیدگی به دعاوی حقوقی هستند بدون شک با نحوه نگارش لایحه‌های متنوع آشنایی بیشتری دارند و می‌توانند مناسب‌ترین و بهترین لایحه را با موضوعات متنوع را تنظیم کنند. به این نکته توجه داشته باشید در همه موارد وکلا توانایی تنظیم بهترین شکل لایحه را نخواهند داشت، در نتیجه بهتر است به سراغ بهترین و ماهرترین وکیل در این راه بروید تا از بروز مشکلات متنوع در تنظیم لایحه جلوگیری کنید.

سخن پایانی

در این مقاله از سایت نیکو وکیل، به بررسی تنظیم لایحه پرداختیم، امیدواریم از این مقاله راضی بوده باشید، همچنین باید گفت ما در نیکو وکیل به شما مشاوره حقوقی در کرج به صورت رایگان می دهیم.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بازگشت
تماس تلفنی
ارسال پیام در واتساپ
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

تنظیم لایحه چیست؟ | معرفی انواع لایحه