نکات حقوقی اجاره

نکات حقوقی اجاره

درخواست وکیل خانم

فهرست مطالب

0
(0)

نکات حقوقی اجاره 

به گفته نیکو وکیل نکات حقوقی اجاره  یکی از موارد مهم قبل از انعقاد قرارداد می باشد. عقد اجاره یکی از انواع عقود پیش بینی شده در قانون مدنی می باشد. عقد  اجاره نسبت به اموال منقول یا اموال غیر منقول، می تواند منعقد شود، در عقد اجاره، موجر یا مالک ، در واقع منافع مورد اجاره را برای مدت مقرر در قرارداد اجاره، به مستاجر منتقل می نماید.

در قرارداد اجاره نکات مهمی باید رعایت شود که در مطلب حاضر در نیکو وکیل، قصد داریم که نکات حقوقی آن را قبل از انعقاد قرارداد، در هنگام تنظیم آن و بعد از آن و تحویل ملک، مورد بررسی  قرار دهیم.

نکات حقوقی اجاره 

نکات حقوقی اجاره خانه قبل از معامله

نکات حقوقی اجاره

ماده 466 قانون مدنی، در بیان تعریف عقد اجاره، مقرر می دارد: “اجاره، عقدی است که به موجب آن، مستاجر، مالک منافع عین مستاجره می شود. اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد ‌اجاره را عین مستاجره گویند.”

بنابراین سه رکن اصلی عقد اجاره عبارتند از موجر، مستاجر و عین مستاجره .

مستاجر قبل از امضای قرارداد اجاره باید ملک را رویت و شرایط و وضعیت ملک را از لحاظ ظاهری بررسی و موقعیت و وضعیت آن را نسبت به امکانات موجود و سالم بودن و کارکرد آن ها بررسی نماید؛ زیرا معمولا، تمامی امکانات، با وضعیتی که در هنگام عقداجاره دارند، در قرارداد، درج می شوند و در پایان مدت اجاره و زمان تحویل ملک، مستاجر، مسئولیت دارد، تمامی آن ها را صحیح و سالم و با همان شرایطی که تحویل گرفته، به مالک، تحویل دهد.

در هنگام عقد اجاره، مدارک هویتی موجر و مدارک نشان دهنده مالکیت او یا هرگونه مجوزی که به او، اجازه اجاره دادن عین مستاجره و منافع آن را می دهد و نیز مدارک هویتی مستاجر باید بررسی شوند. در صورتی که شخصی به وکالت، نمایندگی و یا ولایت و قیمومیت از مالک، قرارداد اجاره را منعقد می نماید باید مدارک نشان دهنده سمت او که  حسب مورد وکالت نامه، قیم نامه و … می باشد بررسی شوند. همچنین، بررسی جواز قانونی بنگاه معاملات ملکی که قرار است، قرارداد عقد اجاره، در آن جا، تنظیم و امضا شود نیز رویت شود.

نکات حقوقی اجاره خانه قبل از معامله

نکات حقوقی اجاره

بر اساس مواد 470 و 473 قانون مدنی، یکی از شروط مهم در قرارداد اجاره خانه، قدرت تسلیم عین مستاجره، توسط موجر است و نیازی نیست که موجر، حتما، مالک عین مستاجره و مورد اجاره باشد، بلکه همین که مالک منافع باشد نیز کفایت می کند.

نکته مهم و قابل توجه در اینجا این  است که علی القاعده مستاجر می تواند، مال و یا ملکی که در اجاره دارد را به دیگری نیز اجاره دهد، به شرطی که این حق، از او، سلب نشده باشد.

بررسی اینکه آیا قبوض آب و برق و گاز و شارژ ساختمان، توسط ساکن قبلی پرداخت شده یا خیر

 

دعاوی مربوط به عقد اجاره بیشتر بخوانید: دعاوی مربوط به عقد اجاره⚖️

بررسی وجود اذن شرکای مال مشاع. در صورتی که ملکی چند شریک بصورت مشاعی داشته باشد و یکی از شرکا، بخواهد اقدام به اجاره آن نماید؛ حتما باید اذن سایر شرکا را کسب نماید زیرا مستفاد از ماده 475 قانون مدنی، تسلیم مورد اجاره در اموال مشاعی، منوط بر اذن شریک و شرکای دیگر است.

در قراردادهای عادی اجاره حتما باید مدت ذکر شده و قرارداد در دو نسخه تنظیم شود و پس از امضای موجر و مستأجر توسط دو نفر شاهد مورد اعتماد طرفین امضا گردد تا بتوان در صورت عدم تخلیه مورد اجاره در سررسید با مراجعه به شورای حل اختلاف تقاضای تخلیه نموده و بدون تشریفات دادرسی دستور تخلیه فوری را گرفت.

 

عقد اجاره عقد لازم است و با فوت موجر یا مستأجر باطل نمی شود اما اگر موجر تنها تا زمان حیات خود مالک منافع مورد اجاره باشد اجاره با فوت او منتفی می شود بعلاوه اگر در قرارداد اجاره مباشرت مستأجر در استفاده از مورد اجاره شرط شده باشد با فوت مستأجر عقد اجاره منتفی می شود.

 

کلام آخر

در این مقاله شما با نکات حقوقی اجاره آشنا شده اید و ما در مجموعه نیکو وکیل تمام سعی خود را کرده ایم تا شما بتوانید جواب سوالات خود را پیدا کنید.

 

نرگس صفرزاده

نرگس صفرزاده

موسس مجموعه نیکو وکیل، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 20 سال سابقه وکالت در زمینه دعاوی بانکی ، تجاری و...

کانال های آموزشی ما

مقاله های برتر

درخواست وکیل در مهرویلا کرج

5 (2) وکیل در مهرویلا کرج مشکلات حقوقی و کیفری افراد در جامعه از پر چالش ترین مسائلی می باشند که شما برای حل و

مشاهده
درخواست مشاوره حقوقی شرکت‌ ها

5 (5) مشاوره حقوقی شرکت‌ها ممکن است در مرحله اول با این سوال مواجه شوید که مشاوره حقوقی شرکت‌ ها چه کسی است؟ پاسخ ساده

مشاهده
وکیل ملکی در کرج

5 (1) بررسی کلی وکیل ملکی در کرج یکی از انواع وکالت‌های تخصصی در حوزه وکالت می‌توان به وکالت ملکی اشاره کرد که در زمینه

مشاهده

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بازگشت
تماس تلفنی
ارسال پیام در واتساپ
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

نکات حقوقی اجاره